7 Mart 2019 Perşembe

Kathmanduda yazılar 8

Kathmandu şehrinden yaklaşık  200 km uzak bir şehre geldik sabah 7 otobüsüyle. 7 saat süren, yoldayken iç organların yer değiştirdiği esprisini yapa yapa tanbur tungur bol virajlı bir yolculuk hali. Şehrin keşmekeşi denir ya, Pokhara'ya sakin bir göl şehrine gelince anlaşılıyor Kathmandu'daki keşmekeş. Akışta da olsa trafik ve tozlu yollardan sonra hippilerin ve turistlerin geldiği bu kasabada bir huzur var. Himalayaların eteklerinde belki bu enerjiye sahip olması kaçınılmaz. Şehirdeki ilk gün batımını göl kenarında izliyoruz.
Su kenarındaki yerlerin enerjisi zaten havasından suyundan bir başka güzel oluyor.

Sonra yolculuğun en hızlı kısmı başlıyor aslında, konuştuğumuz bir tur rehberi ile ertesi sabah Himalayaların eteklerine, Annapurna zirvesini yakından gören noktaların birine Australian Base Camp alanına yürümek için anlaşıyoruz. Satın aldığım en keyifli deneyim olarak yazıyorum bu anıyı. O gece yol arkadaşlarımla yarın Himalayalara çıkacak olmanın heyacanını yaşıyoruz, yüzümüzde hic eksilmeye bi yaaaaa cok mutluyum hali sabah yolculuğuyla devam ediyor. Her gün 6da uyanıyoruz. Sonra yolculuk başlıyor. Jeeplerle belli bir noktaya gelip Australian camp'e yürüyoruz yoga eğitmeni rehberimizle. Yürüyüşün en keyifli hali matlarimizi alıp tin tin çıkma hali.
Vardığımız manzara bizi yerimizde duramayacak kadar mutlu etmeye yetiyor. Butik bir otelin himalaya manzarasına karşı ilk geleneksel Hatha yoga dersimizi yapıyoruz. Yaşamaktan ve sahip olduğum her şeyden keyif alıyorum. Bu yolculugun her anını seviyorum. 


Hiç yorum yok: