4 Ocak 2016 Pazartesi

yeni yıl yeni yıl yeni yıl
selam olsun böyle huzurlu bir keyifle başlayan yeni yıl gecelerine :)
rakı-meze sofralarında ağlamayacak kadar güçlenip, kadehlerin bizi neşelendirdiği bir yıl geçirmiş olduk. dolu dolu bir yıl. bazı seyahatlerde veya yeni tanıştığım insanlarla yaşadığım deneyimlerde öyle güzel şeyler keşfettim ki en umutsuz anlarımda kendime sorduğum birçok cevabını bulması zor soruların cevabını bulmama sebep oldu. umutsuz anlardan kastım çoğunlukla depresif dönemler elbet. yaş dönemimin ve belki karakterimin getirdiği zorlu sorular beni hayatta tutunacak bir dalım olmadığına inandırıyor, çoğunlukla da yaşamın amaçsız olduğu sonucunu bulduruyordu.
hayır, hepimizin tutunacak bir dalı var.
hayır, hayat amaçsız değil.
evet, siz değerlisiniz.

evet hepimiz değerliyiz! zamanında size kendinizi işe yaramaz hissettirmiş insanlar oldu, böyle insanlar kalıcı olamaz hayatınızda. geçen yıl bize bunu öğretti aynı zamanda. hayatı yeniden birileriyle sevmeyi ve keşfetmeyi öğrendiniz ancak artık öğrendiğiniz bir şey daha var ki iyi kötü ilişkiler tecrübe ederek hayattan bezebilir, bir savaşçı olarak yeniden doğabilirsiniz :)

bitmesi gereken şeyleri sonlandırmayı ve artık akışına bırakmayı denediğimizde özgürlüğümüze yeniden kavuşuyoruz. özgürlük en yüce arayışımız oldu benliğimize. özgürlük yola çıkmaktı, yolda olanla tanışmaktı. kendini bulmaktı, senelerdir aynı sokaklarda görmediklerini görmeni sağlatandaydı özgürlük.

karanlık odalarımıza saklandığımızda kaçırdığımız bambaşka bir dünya var dışarda, çok yakında. birkaç adım, birkaç merhaba ile keşfedecek onlarca şey var.

aslında neler olduğunu daha çok yazmak istiyor zihnim. karanlık odadan çıkmayı bekleyen onlarca şey oldu, biraz zaman, biraz sabır... bu loş odada, mumların ışığında huzurdan mest oluyor insan.
her şey yakında! ilişkiler, kişiler, olaylar, insanlar, yabancılar, yabancılaşanlar, mesafeler! yakında..

Hiç yorum yok: