1 Mart 2019 Cuma

Kathmanduda yazılar 5


Sanırım bir şehrin en çok rengarenk olmasını seviyorum. Burası lamaların kırmızıları, nepalin dilek bayrakları, baharatları, tozları, her köşe başında yakılan tütsü kokuları, zihni hep aktif tutan o uyarıcı kokular. Bir şehir deyince zihninizde canlanacak ama içine neşe serpiştirilmiş, herkesin gülümsemesiyle daha da güzelleşen bir şehir burası. Sokak satıcılarının çerezlik kızartmalarin baharatları, malalar, boncuklar satan dükkanlar, diger bir köşebaşındaki yanan onlarca mum ışığının ahengi, her meydanda kendini asla eksik etmeyen güvercin sürüleri,  her yerde kendini sevdiren besili mutlu sakin köpekler, ve ibadetini eden lamalar. Aslında her sabah gördüğümüz bir manzara bu. Bunlar olurken sabah hala 7 gibi değil. Şehir kendini öyle sevgiyle açtı ki bize her adımı keyif dolu. 

Şehirlerde ve diğer insanlarda kayıp parçalarımızı ararken, burada  kaygısız huzurun var olduğunu görüyorum. Bilmek, yapabilmeye dönüştüğünde, icsellestirdigimde kendimi de şehirler kadar sevebileceğim.

Sevgi demişken bu seyahatin öncesine ve bulunduğu sürece eşlik eden tüm hayır duaları kalbimde lotus çiçekleri açtırıyor.
Dilerim yüzün hep gülsün.
Dilerim hep mutlu ol.
Dilerim bu deneyim gönlüne göre geçer.
Dilerim bu yolculuk sana beklentilerinin ötesinde güzellikler getirir.
Dilerim cok eğlenirsin.
Dilerim...
Öyle cok dua aldım ki bu yolculuk her şeyin ötesinde onlarca aynamla barışmamı sağladı. Teşekkürler tanrım, evren, buddha. Tashi Delel

Hiç yorum yok: