29 Temmuz 2022 Cuma

3.gün insan

İnsan doğar, büyür ve ölür yerine ;
İnsan doğar , gelişir , kendini ve çevresini değiştirmek, daha mutlu bir birey olmak ve bu amaçla doğal ve toplumsal çevresini değiştirmek için bir ömür boyu uğraşır, özgür iradesiyle çoğalır veya çoğalmaz, yaşlanıp yaptıklarının huzurunu yaşar , zamanı geldiğinde de ölür veya kendi hayatını sona erdirmeyi seçer, " olmalı diyor Emre Kapkın 'yaşasın boşanma' kitabında. insanın yaptıklarının huzurunu yaşaması, iradesiyle çoğalıp çoğalmamayı seçmesi fikri bile beni çok etkiliyor. sanki bir yerlerden bildiğim ancak okuyunca evet işte bu dediğim satırlar.
insan olmaya dair...
ne çok düşünce üretiliyor. öylesine yaşayıp gidemeyen zihinlerin ürünü bu yaşamlar. fikirler demişken bir yandan üretmek zorunluluğu, zamanı verimli değerlendirememe suçluluğu yükleniyor insana. üretemediğimi ve tıkanıp kaldığımı hissediyorum, sanki hiç yanılmazcasına. ne oldu da böyle patlak verdi olan bitenler?
rüyalarıma giren bir iş var. iş demeyelim de proje diyelim, onun için okumalar ve zihinsel bir taslak hazırlıyorum. yazıya ve sese dönüp sunmaya başlamak istiyorum. isteklerimizle eylemlerimiz örtüşmediğinde sadece bir kaos ortaya çıkıyor. kendi kaotik zihnimde sadece eylemsizlik var.
bir de deniz, masmavi dağlar, bu güzel havalar. bir heyecan bir merak. hava durumunun bize etkileri ve ilkelliğinden daha çok bahsetmek isterim. acaba kendimi finlandiyanın 9 ay kış ve kısa gündüzlerinin içine atsam depresyon yerine başka verimli bir şey çıkar mıydı? dikkat ve konsantrasyonumun en yüksek performansla çalıştığı bir noktayı bulsak daha çok sesimi duyurabilir miydim?

sevgiyi bulmaktan, kalbinin açılmasından bahsediyor spiritüel rehberler. sevginin tanımını yapabilir misiniz? zihinden çıkıp bedene, bedenden çıkıp kalbe yerleşebilir misiniz? kalbin açıklığı daha da açığa kavuşturabilir mi tüm insanlığın şifasını? bunu anlaşılmaz gizli yazıtlara yazmak yerine herkese biraz şefkat paylaşabilir miyiz?teşekkürler. zaman kavramının hızı, gün ortasında, sabah ve gece yarısında bambaşkalaşıyormuş. aynı alarmı kursam da hissedilen sıcaklık bambaşkaymış. zaman yerine sıcaklık yazıvermişim:) çünkü hava 42derece.

Hiç yorum yok: