31 Temmuz 2022 Pazar

5.gün bir yön

1. 2. gün diye yazı başlıklarını yazdığımı fark ettiğimde bir an durup, kaça kadar yazacağım dedim otomatik bir yerden. belki 15 gün diyebiliriz şimdilik. yaklaşık 17 gün var aslında planladığımız ama henüz biletlerini almadığımız hindistan seyahatine. bi anda geliveren bir seyahat planı. aslında belki 4 yıldır fikri olan, randevusu 4 yıl önce alınıp başka yerler evrilmiş bir plandı elbette. şu yaz gününde kendimce belirsizliğin ortasına düşmüş, sıcaktan pek açlık hissetmeyen bir halde oturuyorum.
sık sık gelen tanıdık hisler var, ne yapacağını bilememek, yerleşmek için bir yerin henüz netleşmemesi, bir aidiyet hissedememek ve aslında etrafta olan biten her şeyi yan gözle bakıp bir tarafta çok sakin dururken bir tarafta aslında aşırı panik olmak gibi. 5 tamlamalı uzun cümleler kurmak istemiyorum galiba aslında. istediğimden değil de onlara da öyle alıştığımdan kuruyorum.
etrafta olan biten her şeye yan gözle bakmaktan kastım aslında ülkedeki politik ve ekonomik koşulları, dünyadaki çeşitli iklim krizlerini gördüğüm haberler... yani bütün bunları bir seyirci gibi izliyorum. hızlı değişen koşullar ve hızlı haber alma yolları sayesinde sürekli bunlara maruz kaldığımı görüyorum. bir yanım çok panik oluyor çünkü bu haberler her şey bizi bir felakete sürüklüyor gibi mesajlar veriyor. diğer yanım spiritüel öğretilerden anladığım kadarıyla aslında her şeyin olması gerektiği gibi olduğu, kendimizi saflaştırırsak koşullardan bağımsız bir algımızın olacağı yönünde.
burada maddi ve manevi dünyam çatışıyor, bir maddi birikimim olmadan deneyimlerime yaptığım yatırımların beni getirdiği noktada durmuş yeni yoluma hangi rotadan gideceğime karar vermeye çalışıyorum.
haliyle pek bir şey de yapamıyorum. hayal kur diyorlar öyleyse. hayallerime engel olan süreçleri de gözlemliyorum, inatçı halim, kendimi baltalayan her düşünce yapım. bağımlılıklarım, korkularım.
çözüm odaklı terapilerde bir soru var, bütün bu engeller kalkmış olsa, yeni bir günün sabahına uyandığında hayatında neler olmuş olur, neler değişmiş neler aynı kalmış olur? terzinin söküğü naktasında cevabım henüz hazır değil. terzi derken kendimi terapist diye nitelemekten hoşlandım :)) psikodramist.

Hiç yorum yok: