17 Şubat 2017 Cuma

Mezunn

kasımlardan bir gün, beklenmedik bir haberle öğrendim ki tek ders sınavıyla mezun olabilirmişim. ve kasımlardan birçok gün mezun olsam mı, bir dönem daha okusam mı diye düşünürken mezun olmak için o sınava girmeye karar verdim. sonra mezun olursam da kendime bir hediye vermeye..

Çocukluk hayalim benim, Mısır'a gidip piramitleri görmek. Piramitlerin yapımını basit dille anlatan kitaplar olsun, izlediğim mumya filmleri olsun, hep çok istedim bir kültür gezisi yapmayı. Kendime mezuniyet hediyem bu gezi olacak 2017 yılında :)
Yanıma bir de Akbulut..

Ve ve ve bir şubat 16sı tarihe not düşelim. Mezun oldum dostlar.
Hocam sınavda 'bildiğin her şeyi yaz dediğinde' big bang'ten başlayıp mi diyerek konu hakkında bildiklerimi yazdım. Geceden demiştim zaten bütün bildiklerimi yazacağım, big bangten başlayıp demiştim. Okadar uzattirmadi :)
Ama sınavdan öncesi ve sonrası beni ve varlığımı onadı, yıllardır koskoca okulda benim varlığımdan bihaber onlarca akademisyen/hocamın hiç yapmadığı kadar kendimi anlatmama izin verdi. O koridorlar, o 3.kat biliyor artık ne düşündüğümü bu hayata dair.. bunun için bile bir anlamı var artık uzayan tüm sürecin.
2014'ten beri veremediğim Sosyal psikoloji ve yaşanılan (edilgen çünkü bi tek ben yaşamadım) talihsizlikler dizisindeki döngüyü bugün kırdık ve son sınavımı verdim lisansta. Artık kendime psikoloji mezunu diyebileceğim. Psikologluga daha var :) dersi ilk yıl verseydim, Amerikaya gidecegimde sınavlar ertelenmeseydi ve Mert hocayla sorun olmasaydı, erasmusa gitmeseydim ya da oradayken derslerimin hepsini verseydim yine kasım gibi mezun olacaktım, 3ay sonra mezun olmuş olmak, bi şeyleri yoluna koymak ve bunları kesinlikle yaşamam gerekiyormuş dedirten şeyler yaşattı bana süreç içinde. Bu süreçte payı olan, hayatımda yer eden herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesi seviyorum. Sıradanın dışına çıkmaya çalıştığım şu eğitim öğretim hayatımda, şu an en sevdiğim psikoloji alanı olan sosyal psikoloji, bana aslında kendime misyon edindiğim, kültürleri bireyler üzerinden, yerellerle yöreyi keşif etme misyonunu çok destekleyen bi alan olduğunu gösterdi. Her şey iç-dış barış ve dengeyi sağlamak için.

Yolumuz açık olsun!


Soran olursa işsizim baba parası yiyorum, sormazsanız da çalışıp para biriktiriyorum, Erasmustan kalan hibem euro'nun %30luk artışıyla bana bir Mısır gezisi yaptırmaya yeter. Öpücükler.

Hiç yorum yok: